Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς αν το παιδί τους εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα που «δείχνει» κορωνοϊό

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β.Παπαευαγγέλου , αφού επεσήμανε πως « έχουμε μεγάλη αύξηση στην προσέλευση των παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία κυρίως για τεστ με ήπια συμπτώματα» , τόνισε τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς. Συγκεκριμένα είπε: «Το πρώτο μήνυμα νομίζω, που θα ήθελα να δώσω, είναι ότι οποιοδήποτε παιδί έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού θα πρέπει να κάθεται σπίτι του. Δεν θα πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο. Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος με αντιγονικό τεστ, με self-test αρχικά και να επιβεβαιώνεται με rapid. Και βέβαια δεν χρειάζεται να προσέρχονται όλα τα παιδιά με λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού στο νοσοκομείο, ούτε καν στον παιδίατρο.
Εφόσον υπάρχει κάποιος παιδίατρος, ο οποίος παρακολουθεί το παιδί, σωστό είναι να έρθει σε επαφή ο γονιός να ενημερώσει, ιδιαίτερα αν το self-test είναι θετικό, και από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε αναρτήσει και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου με τις κατευθυντήριες οδηγίες πώς θα παρακολουθούνται τα παιδιά αυτά, αρκεί η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, εφόσον το παιδί είναι καλά. Νομίζω κάθε μητέρα ξέρει να αξιολογήσει καλά το παιδί της. Παρακολούθηση καθημερινή για τη σωστή λήψη υγρών, να τρώει καλά, να είναι ζωηρό το παιδί και όλα αυτά που ξέρουμε πολύ καλά από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Άρα δεν χρειάζεται να προσέρχονται στο νοσοκομείο όλα τα παιδιά, εφόσον μπορούνε να έχουνε μία καθημερινή παρακολούθηση από τον παιδίατρο τηλεφωνικά. Αυτό αρκεί.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ