Τσιζκέικ (cheesecake)

Αν ψάχνετε για μια δροσερή συνταγή που θα σας “γλυκάνει” σας έχουμε την λύση. Εύκολο και λαχταριστό τσιζκέικ (cheesecake), με σάλτσα βύσσινο. Μην χάνετε χρόνο, απλά δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
  • 1 μισή κ.σ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν «σκόνη», και τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.

Προσθέτουμε βούτυρο και με τα δάχτυλα τα «ψιχουλιάζουμε» ούτως ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Έπειτα, σε βουτυρωμένη φόρμα «δαχτυλίδι» (20 εκατοστά), στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού, μέχρι να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνεια του.

Ψήνουμε το μπισκότο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα, γιατί θα σφίξει).

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο τυρί κρέμα και τα χτυπάμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ενωθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο.

Μετά, τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ούτως ώστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό τους μαζί με το κόρν φλάουρ και ανακατεύοντας το συνέχεια με σύρμα, το αφήνουμε να δέσει για 2 με 3 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.

Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει.

Έπειτα, την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Το παγώνουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά περίπου.

Το τσιζκέικ μας είναι πανέτοιμο.

Καλή απόλαυση!

super syntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ