Μίνα Γκάγκα: “Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας και τον ιατροτεχνολογικό μας εξοπλισμό και να ψηφιοποιήσουμε τις υπηρεσίες Υγείας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας”

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας  στη Βουλή στα πλαίσια συζήτησης Νομοσχεδίου ανέφερε, μεταξύ άλλων :

« Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαθέτει υψηλής ποιότητας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ψυχική δύναμη και σθένος όπως αποδείχθηκε τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας. Δυστυχώς, οι υποδομές δεν είναι αντίστοιχα ποιοτικές. Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας και τον ιατροτεχνολογικό μας εξοπλισμό και να ψηφιοποιήσουμε τις υπηρεσίες Υγείας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και των πόρων που διαθέτουμε ως χώρα. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει επιχορηγήσεις 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον σκοπό αυτό. Όμως η αναβάθμιση των νοσοκομειακών δομών και των δομών Υγείας γενικότερα, απαιτεί πολύ μεγάλη χρηματοδότηση- να θυμίσω ότι έχουμε 124 νοσοκομεία, περισσότερα από 300 πολυδύναμα ιατρεία και πάνω από 1000 περιφερικά ιατρεία. Η συμβολή του ΙΣΝ λοιπόν είναι ανεκτίμητη, όπως είναι και όλων των δωρητών. Στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, πάρα πολλοί δωρητές και ευεργέτες συνέβαλαν με μεγάλα έργα, να θυμίσω τον Συγγρό και τον Ζάππα μεταξύ άλλων. Σε όλους αυτούς τους ευεργέτες η ελληνική κοινωνία αποτίει φόρο τιμής.

Θα έπρεπε να είμαστε όλοι ευγνώμονες και για τη συμβολή του ΙΣΝ στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας. Αυτό είναι αυτονόητο…..»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ