Σαλάτα σπανάκι με ψητή κολοκύθα

Υλικά Συνταγής

  • 100 γραμ. baby σπανάκι
  • 100 γραμ. baby leaves
  • 2 καρότα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος)
  • 1 ξινόμηλο (κομμένο σε ζουλιέν)
  • 2 κ.σ κράνμπερι ή σταφίδες
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες-φλούδες)
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλ. ψίχα από ωμό φιστίκι Αιγίνης
·         Για την κολοκύθα
  • 250 γραµ. κολοκύθα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
·         Για τη σος μέλι-μουστάρδα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • 1 κ.γλ μέλι
  • 4 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Για την σαλάτα σπανάκι με ψητή κολοκύθα, ετοιμάζουμε πρώτα την κολοκύθα. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το θυμάρι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά η κολοκύθα. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια πιατέλα, βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τα bαby leaves, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα κράνμπερις, το αβοκάντο και τα φύλλα μαϊντανού. Από πάνω τοποθετούμε την κρύα πλέον κολοκύθα. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.

Για τη σως μέλι μουστάρδα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε κι αμέσως σερβίρουμε.

argiro.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ