Υλικά
1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμυδι ξερο και 2 φρεσκα.2 κουταλιες πελτε ντοματας ή 1 κουτί ντοματοχυμό
1 ματσάκι άνιθο
2-3 πατάτες
2-3 καρότα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα στο μέγεθος που Θέλουμε, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ενώ παράλληλα σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται.
Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ή το ντοματούλα, τη ζάχαρη και νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά στην κατσαρόλα (όχι παραπάνω) και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχειά, αφού έχουμε ξεπλύνει τον αρακά και έχουμε ψιλοκόψει το άνηθο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με αλατοπίπερο, συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται, και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 30 λεπτά περίπου και είναι έτοιμο.
Δε χρειάζεται ιδιαίτερο ανακάτεμα για να μη διαλυθεί ο αρακάς, ανακατεύουμε τόσο ώστε να μην κολλήσει το φαγητό.
Καλή όρεξη!