Απολαυστικά λαζάνια με σπανάκι, φέτα και λιαστές ντομάτες

Υλικά συνταγής

1 πακέτο λαζάνια
75 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
4 πράσα, σε λεπτές φέτες (το άσπρο τρυφερό μέρος)
4 κρεμμύδια, φρέσκα σε λεπτές φέτες (με τα πράσινα φύλλα)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 λίτ. γάλα, φρέσκο
400 γρ. φέτα βαρελίσια
10 λιαστές ντομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτρμμένο

Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα, αφού καθαρίσουμε και πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά για 5 με 6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8 με 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
Έπειτα, σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.
Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.
Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας, σε δύο ακόμα στρώσεις.
Τελειώνουμε, περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Μπορούμε να συνοδέψουμε τα λαζάνια, με οποιαδήποτε σαλάτα της αρεσκείας μας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα λαζάνια με μαϊντανό.

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ