Η «Ιλιάδα» του Ομήρου την Παρασκευή 6 Μαϊου από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας παρουσιάζει με τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη την όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 / ώρα 7:30 μ.μ. Τα στοιχεία των συντελεστών αναφέρονται στο δελτίο Τύπου και είναι:

Σολίστ/Cast:

Βανέσσα Καλκάνη: Ωραία Ελένη

Ρέα Βουδούρη: Ανδρομάχη

Κώστας Θανέλλας: Αχιλλέας

Βίβιαν Ιωάννου: Εκάβη/Θέτις

Αργύρης Κοντονικολάου: Πάτροκλος

Αλέξανδρος Πισκιούλης: Οδυσσέας

Νικόλαος Δέδες, πιάνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΝΕΣΣΑ ΚΑΛΚΑΝΗ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ

Χορωδία Εκπαιδευτήριων "Απόστολος Παύλος" υπό τη διεύθυνση του Γρηγόρη Κόντη

Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων " Απόστολος Παύλος " υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Κουτσόπουλου

Εκπαιδευτήρια "Απόστολος Παύλος" – Γυμνάσιο Διευθύντρια: Ματσούκα Μαρία-Χριστίνα

Υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας: Τσαπάλου Αννίτα, Μουσικός

«Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου είναι ένα έργο μεταμοντέρνου ρομαντικού λυρισμού στις φόρμες των κλασικών οπερατικών έργων, για λυρικούς σολίστες, χορωδία και συμφωνική ορχήστρα. Η μουσική του κυρίου Παναγιώτη Καρούσου εντυπωσίασε πολύ. Το έργο γράφτηκε πρόσφατα κατά την περίοδο της καραντίνας για την πανδημία του κορονοϊού, επηρεασμένο από τον λοιμό στην έναρξη της Ιλιάδας του Ομήρου: Ο Αγαμέμνονας όντας ασεβής προς τον ιερέα του Απόλλωνα, διαπράττει ύβρη που θα επιφέρει τη νέμεση του θεού και την τίση (Τα βέλη του θεού προκαλούν επιδημία, λοιμός στο στρατόπεδο των Αχαιών (στ. 44-53)), και επέφερε την έχθρα μεταξύ Αχιλλέα – Αγαμέμνονα, (Αχιλλέως μήνις).

Η όπερα «Ιλιάδα» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία μουσικού θεάτρου, βασισμένη στον θεματικό άξονα της Μυθολογίας με το έπος «Ιλιάδα του Ομήρου» της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Μια σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία. Η Ιλιάδα του Ομήρου ως θεματικός άξονας διαπερνά όλα τα είδη Τέχνης και προσφέρεται για καινούργιες ερμηνείες. Αφορά σε ένα ευρύ φάσμα θεατών (από παιδιά μέχρι ενήλικες) και όντας τόσο πολύπλευρος και πολυεπίπεδος, μπορούμε να αναδείξουμε πτυχές οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές.», αναφέρει η ανακοίνωση – πρόσκληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ