Υλικά συνταγής
1-2 κιλά χοιρινό, κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια, ολόκληρα ή τεμαχισμένα
1 ποτ. λευκό κρασί
1-2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε στη μέση τις μερίδες του χοιρινού.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε το κρέας και το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια, περνάμε το κρεμμύδι από το μπλέντερ, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας αρκετά και με το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε με το κρασί.
Έπειτα, αφήνουμε το κρέας να γίνει και όταν πλέον είναι έτοιμο το αλατοπιπερώνουμε και για να κάνουμε πιο πηχτή τη σάλτσα του διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο από ζωμό και το ρίχνουμε μέσα στο υπόλοιπο κρέας.
Τέλος, αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Συνοδεύουμε το χοιρινό, με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.
Αντί για κρασί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι.
supersyntages.gr