Υλικά συνταγής
- 9 αυγά
- 4 μισή κ.σ. γάλα
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- Μισό κιλό σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
- 200 γρ. ντοματάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι.
Αρωματίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να σιγοβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί, με το σκόρδο, τον στιγμιαίο ζωμό και μια πρέζα αλάτι.
Όταν η σάλτσα ντομάτας και το σπανάκι πιούν τα υγρά τους, αποσύρουμε τις κατσαρόλες από τη φωτιά, αφαιρoύμε το σκόρδο από το σπανάκι, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην συνέχεια, σπάμε από 3 αυγά σε 3 ξεχωριστά μπολ.
Στο ένα μπολ, προσθέτουμε το σπανάκι, την μισή γραβιέρα, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα καλά.
Στο δεύτερο μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 μισή κουταλιά γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τρίτο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα, το υπόλοιπο γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα, λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τη φόρμα μας.
Ρίχνουμε το μείγμα με τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε τη φόρμα σε μπεν-μαρί και ψήνουμε 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 120 βαθμούς.
Ρίχνουμε πάνω το μείγμα με το τυρί και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε το μίγμα με το σπανάκι και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε την ομελέτα να κρυώσει, τη βγάζουμε από τη φόρμα και την κόβουμε σε φέτες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδέψουμε την ομελέτα μας με πράσινη σαλάτα.
- supersyntages.gr