Υλικά
- 5 πιπεριές μακρόστενες κόκκινες
- 5 πιπεριές μακρόστενες πράσινες
- 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα
- 1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
- 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
- Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα μαλακή (σε τρίμματα)
- 150 γρ. ώριμη πικάντικη γραβιέρα (τριμμένη)
- 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
- Μπόλικη πάπρικα
- Λίγο αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
Για τις πιπεριές γεμιστές με τυρί θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα από την Αργυρώ.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση και θα σας ξετρελάνουν!
Μυστικά επιτυχίας
Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριές.
Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί, βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.
argiro.gr