Γιώργος Πιέτρης: “Το λιμάνι πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της πόλης και του Δήμου και όχι να μείνει εσαεί ένας κομπάρσος”

Δελτίο Τύπου

“ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ H ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ”

“Φίλες και φίλοι

Έχουν συμπληρωθεί 7 μήνες από τη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Κορινθίων και εξ’ αρχής είχα τη διάθεση της προσφοράς και της δημιουργίας.

Όπως έχω αναφέρει ήδη προσφάτως, κατά τη διάρκεια της θητείας μου διαπίστωσα ότι σε πολλές περιπτώσεις η γραφειοκρατία δημιουργεί καθυστερήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη όχι μόνο του Λιμενικού Ταμείου αλλά κατ’ επέκταση και μιας προοπτικής για το Δήμο στην οποία θα μπορούσε το λιμάνι να ήταν η αιχμή του δόρατος. Ανέφερα την ανάγκη της αλλαγής χρήσης του λιμανιού από εμπορικό σε τουριστικό όπως και τη δημιουργία μιας μαρίνας.

Σήμερα θα ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένος, τόσο για προβλήματα που συναντήσαμε, για ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί , για αυτές που έχουν δρομολογηθεί αλλά και για αυτές που σχετίζονται με τη δημιουργία μιας μαρίνας στο λιμάνι της Κορίνθου.

Ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα ανάμεσα σε άλλα που συναντήσαμε στο λιμάνι της Κορίνθου είναι ότι εκεί ελιμμενίζονται πολλά σκάφη αλλά δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή για την εξυπηρέτησή τους.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ένα σκάφος μήκους 50μ. έδεσε λόγω βλάβης στο λιμάνι και δεν μπορούσαμε να το βοηθήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ακόμη και απλά θέματα θέματα μπορεί να γίνονται δυσεπίλυτα.

Παρόλ αυτά η προσπάθεια μας είναι διαρκής και σε αυτούς τους 7 μήνες

Προχωρήσαμε τις μελέτες, με εμπόδια είναι η αλήθεια, για τη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης των οχημάτων.

Προχωρήσαμε στον καλλωπισμό και την πλακόστρωση σε όλο το λιμάνι.

Προχωρήσαμε την υδραυλική και ηλεκτρολογική μελέτη με τοποθέτηση 10 pillars

Προχωρήσαμε σε μελέτη φωτισμού για όλο το λιμάνι

Σχεδιάζουμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου την μεταφορά δυο πλωτών από το λιμάνι της Κορίνθου σε αυτό του Κόρφου ώστε να απελευθερωθεί χώρος.

Παρόμοια σχέδια υπάρχουν και για το λιμάνι του Κόρφου με υδραυλική και ηλεκτρολογική μελέτη, με πλακόστρωση και τοποθέτηση pillars. Και υπάρχουν σκέψεις μελλοντικά για την κατασκευή μιας μαρίνας και εκεί.

Και στον Άσσο υπάρχουν σχέδια για μια εκβάθυνση του λιμανιού και να προχωρήσουν οι σχετικές υποδομές με φωτισμό κλπ.

Μέσα σε 7 μήνες δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα πάντα, ούτε απαραίτητα μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά έχουμε κάνει μια καλή και φιλότιμη αρχή.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Όσον αφορά την κατασκευή μιας μαρίνας στο λιμάνι της Κορίνθου θα πρέπει να σημειώσω ότι ήδη

Προχώρησα μαζί με τους συνεργάτες μου τις απαραίτητες μελέτες για την αδειοδότηση και κατασκευή της.

Προχώρησε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία πάντως συναντά προβλήματα λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού.

Θεωρώ ότι η ουσιαστική αξιοποίηση του λιμανιού της Κορίνθου θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας αφού είναι ένα θέμα κομβικής σημασίας.

Φίλες και φίλοι, δεν μπορούμε να βλέπουμε την τύχη να περνά από μπροστά μας κι εμείς απλά να παρακολουθούμε. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα μιας αναδιαμόρφωσης της πολιτικής όσον αφορά το λιμάνι της Κορίνθου αλλά και όλων των υπόλοιπων υποδομών ή υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτό.

Χρειαζόμαστε λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη βοήθεια από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Χρειαζόμαστε μια συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων για την καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του τόπου μας. .

Το λιμάνι πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της πόλης και του Δήμου και όχι να μείνει εσαεί ένας κομπάρσος.

Για το λόγο αυτό σκοπεύω να ξεκινήσω μια διαβούλευση με όλους τους θεσμικούς παράγοντες που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αναπτυξη της περιοχής ώστε να βρούμε το κοινό έδαφος να προχωρήσουμε σε τολμηρές αλλά απαραίτητες ενέργειες.

Το μέλλον δεν μπορεί να μας περιμένει πότε θα ξεφύγουμε από αγκυλώσεις και αδυναμίες του παρελθόντος. Το μέλλον έφτασε. Είναι ώρα για το επόμενο βήμα.

Σας ευχαριστώ.

Γιώργος Πιέτρης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ