Μία ακόμη εκδήλωση του 1oυ Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού, διοργανώθηκε, αυτή την φορά στο Παράλιο Άστρος, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου. Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία και πλούσια εδέσματα . “Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πάμε μπροστά” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση .
Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, αφού χαρακτήρισε την Κυνουρία ως την “περιοχή που αποτελεί την ελπίδα για την ανάπτυξη της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου” αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού ως “την βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας”, σημειώνοντας ότι “πέρα από το φυσικό κάλλος πρέπει να προβάλλουμε και τα αγροτικά μας προϊόντα, τις γεύσεις, τον διαχρονικό πολιτισμό μας”.
Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε συγχαρητήρια προς την ομάδα του Τουρισμού της Περιφέρειας και τους συνδιοργανωτές, αλλά και στους τοπικούς συλλόγους και φορείς που μετείχαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, καθώς και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας Βίβιαν Μανωλέσου.
Παρέστησαν, ακόμα, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.