Υλικά
5 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
1/4 φλ. τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κύβος κοτόπουλου
1 κ. σ. κορν φλάουρ με λίγο νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη γάστρα και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, το λεμόνι και το νερό, κλείστε με το καπάκι και σιγοψήστε για 3 ώρες.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το κοτόπουλο, το λεμόνι και το σκόρδο και ρίξτε στο ζουμί τον κύβο κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή πυκνότητα για τη σάλτσα σας.
Βήμα 5
Γαρνίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και σερβίρετε με λαχανικά.
newsbeast.gr