Κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τους κεφτέδες

  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτο: μπούτι και στήθος)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

    1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο, στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τους κεφτέδες με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
    2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
    3. Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τους αλευρώνουμε.
    4. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
    5. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  • Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.

Gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ