Νίκος Σταυρέλης: “Η ανικανότητα διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων αφήνει τους άπορους πολίτες χωρίς τρόφιμα..”

Σε σημερινή ανάρτησή του στο FB ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” Νίκος Σταυρέλης αναφέρεται στην διαχείριση του προγράμματος ΤΕΒΑ για τους άπορους συμπολίτες μας, από τον Δήμο Κορινθίων, αναφέροντας τα εξής:

“ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Νο 26
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ
Απίστευτο και όμως αληθινό.
15 μήνες πέρασαν και ακόμα δεν έχει γίνει η δημοπράτηση.
Μιλάμε για προμήθεια τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες μας (για όλο το Νομό Κορινθίας) ύψους 1.389.413€ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ.
Με κοινή υπουργική απόφαση στις 29/7/21 ο Δήμος Κορινθίων εντάχθηκε με συμπληρωματική πίστωση στο πρόγραμμα με το ποσόν των 1.389.000€ που στη συνέχεια έγινε 1.723.000€.
Ο Δήμαρχος 11/8/21 μας ανακοινώνει ότι νοιάζεται για τους άπορους δημότες και με ενέργειές του δόθηκε συμπληρωματική πίστωση.
Δυστυχώς η ανικανότητα διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων αφήνει τους άπορους πολίτες χωρίς τρόφιμα και ενώ η κρίση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά γιγαντώνεται. Το μόνο που έχει γίνει είναι η προέγκριση των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή στις 13/12/2021.
Από τότε μέχρι σήμερα άκρα του τάφου σιωπή.
Οι Κορίνθιοι πεινάνε και ο Δήμος κρατά τα χρήματα κλειδωμένα στις τράπεζες.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση το επόμενο εξάμηνο να έχουν δοθεί τρόφιμα (διαγωνισμός, πρακτικά, κατακυρώσεις, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διαχειριστική Αρχή, κλπ).
Να δούμε τώρα σε ποιόν θα καταλογίσει ευθύνες ο Δήμαρχος.
Υπομονή άλλοι Ένδεκα μήνες έμειναν. Δεν μπορεί.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ