Τάκης Θεοδωρικάκος: «Με σταθερά βήματα κάνουμε πράξη τη μεταρρύθμιση του Σωφρονιστικού Κώδικα»

φωτο αρχείου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας από τη Βουλή στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα – Τροποποιήσεις στον ν. 2776/1999», τονίζοντας πως πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση εκσυγχρονισμού της σωφρονιστικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, με το Σχέδιο Νόμου επιτυγχάνονται: εκσυγχρονισμός των συνθηκών κράτησης, • ισότητα στον τρόπο διαβίωσης των κρατουμένων και • πλήρης σεβασμός στα δικαιώματά τους. Ενώ η χώρα εναρμονίζεται με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της νομολογίας του ΕΔΔΑ.

Ο Υπουργός επισήμανε πως μέσω του νομοσχεδίου προωθείται ο διαχωρισμός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων -ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα των αδικημάτων- η βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης και διατροφής των κρατουμένων, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων και ειδικότερα για τους νεαρούς κρατούμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ