Σήμερα η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους και “σημάδεψε” εκατοντάδες

Ξεκινά σήμερα στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο  η δίκη για τους 104 νεκρούς στο Μάτι κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς  τον Ιούλιο του 2018.  Οι ισχυρότατοι άνεμοι κατέβασαν την φωτιά , που ξεκίνησε από ξερά χόρτα , από τις πλαγιές του Πεντελικού όρους,  καίγοντας τα πάντα στην πορεία της και να καταλήξει στη θάλασσα.  Η πυρκαγιά στο Μάτι είχε καταταγεί ήδη σε μία από τις φονικότερες παγκοσμίως.

21 κατηγορούμενοι θα εξεταστούν και θα δικαστούν για αυτή την τραγωδία. Στο εδώλιο θα καθίσουν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι τότε δήμαρχοι της περιοχής,  στελέχη της Πολιτικής Υπηρεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, αλλά και ο ιδιώτης που προκάλεσε την έναρξη της πυρκαγιάς, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Στο δικαστήριο θα προσέλθουν και θύματα της φονικής πυρκαγιάς, άνθρωποι που έχασαν οικείους τους με μαρτυρικό θάνατο, που τραυματίστηκαν σοβαρά οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους, κάποιοι από αυτούς με σοβαρά προβλήματα από τα εγκαύματα που υπέστησαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ