Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα , πότε θα “τρέξει” και πότε θα πληρωθεί;

Μέσα στην εβδομάδα  αναμένεται να εκδοθεί- εκτός απροόπτου- η ΚΥΑ  για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.  Όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης,  η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ». Αυτό έκανε σαφές μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Όσον αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι: θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο, θα “τρέξει” μέχρι περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου και πως η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος, να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις σε όσους έχουν ανάγκη. Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, υλοποιούμε τα μέτρα της ΔΕΘ. Ταμειακά είμαστε πολύ καλά σαν χώρα», ανέφερε ακόμη ο Υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ