Υλικά
- 500 γρ. κοχυλάκι κοφτό μακαρονάκι ή penne rigate fusilli κλπ
- 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τριμμένο κασέρι
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Για τη σάλτσα ντομάτα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα.
Τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
Argiro.gr