Περισσότεροι και συστηματικοί καθαρισμοί ρεμάτων στην Κορινθία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

φωτο αρχείου

Ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια διενεργεί σημαντικά έργα πρόληψης, καθώς και συστηματικούς καθαρισμούς ρεμάτων σε βαθμό και συχνότητα πολύ μεγαλύτερη από προηγούμενα χρόνια, παρατήρησε ωστόσο ότι “πρέπει να επισημανθεί πως αν ένα φαινόμενο είναι ακραίο δεν υπάρχει τρόπος ανθρωπίνως να αντιμετωπιστεί. Όλα τα τεχνικά έργα, στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο τις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα”.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η χώρα μας πάσχει ιδιαίτερα στην οργάνωση και στη συνεργασία των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών”, χαρακτήρισε πάντως “ελπιδοφόρο ότι το περασμένο καλοκαίρι ο συντονισμός και η συνεργασία απέδωσαν σε σημαντικό βαθμό”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι “δεν θα πρέπει οι περιπτώσεις φυσικών καταστροφών να ‘αξιοποιούνται’ μικροπολιτικά, ούτε και να αποτελούν έναυσμα για αλληλοκατηγορίες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ