Τι θα χρειαστείς:
Υλικά για το μοσχαράκι:
- 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια δάσους
- 200 ml ζεστό νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 700 ml ζωμό βοδινού
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι
Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, βρασμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml γάλα ζεστό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ και τα καλύπτουμε με το ζεστό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κρέατος με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος για 5-7 λεπτά, από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ζωμό τους, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ξαναβάζουμε τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1-1 1/2 μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές σε μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αρχίζουμε να τις λιώνουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα σταδιακά, συνεχίζοντας το λιώσιμο με πιρούνι.
- Μόλις πολτοποιηθούν καλά τις πασπαλίζουμε με φυλλαράκια θυμάρι και τις κρατάμε ζεστές.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος, πασπαλίζουμε το μοσχαράκι με θυμάρι.
- Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας με το μοσχαράκι, περιχύνοντας με λίγη σάλτσα και λίγο ακόμα θυμάρι.
e-fresh.gr