Συστατικά
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. τριμμένη φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ. σ. νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αυγό με το ελαιόλαδο και τα χτυπάς καλά
- Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το σύρμα
- Σιγά σιγά ρίχνεις το αλεύρι και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και τα ζυμώνεις
- Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και δεν κολάει στο μπολ την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Ρίχνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο ή το τραπέζι και ανοίγεις τη ζύμη με τα χέρια ή τη βοήθεια ενός πλάστη
- Κρατώντας ένα ποτήρι νερού ανάποδα κόβεις τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια
- Βάζεις μέσα στο στρογγυλό 1 κ.γ. φέτα και το κλείνεις δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο το οποίο κλείνεις με το πηρούνι
- Τοποθετείς τα τυροπιτάκια στο ταψί τα αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.
www.tlife.gr