Συστατικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 5-6 κ.σ. μέλι
- κανέλα σε σκόνη
- σουσάμι λευκό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις το ξίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- Σκεπάζεις τη ζύμη με μια πετσέτα και το αφηνεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει
- Παίρνεις με ένα βρεγμένο κουτάλι ζύμη και τη ρίχεις προσεχτικά στο καυτό λάδι
- Γυρνάς τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Τους αφαιρείς έναν-έναν και τους τοποθετείς σε μια βαθιά πιατέλα
- Ρίχνεις από πάνω το μέλι, την κανέλα και το σουσάμι όσο είναι ακόμη ζεστοί και σερβίρεις.
- tlife.gr