“Καμία εκκρεμότητα , ως προς τις πληρωμές έργων, προμηθειών κ.α , δεν έχει στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου “

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στην Τρίπολη την Τρίτη , ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συζήτησε  με τους διευθυντές διοικητικών – οικονομικών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων για τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα στο 2022 ως προς τις πληρωμές έργων, προμηθειών κ.α. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, προέκυψε ότι είναι τακτοποιημένες στο συντριπτικό ποσοστό τους οι υποχρεώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στην σύσκεψη, στην Π.Ε. Αργολίδας αποπληρώθηκαν 952 τιμολόγια, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2.510, στην Π.Ε. Κορινθίας 1.738, στην Π.Ε. Λακωνίας 791 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.986.

“Έχουν εξοφληθεί όλα και όσα ενδεχομένως υπολείπονται θα πληρωθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι οι όποιες μη πληρωμές εκ μέρους της Περιφέρειας οφείλονται στο ότι δεν προσκομίστηκε στην υπηρεσία ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα.

Όπως αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας δεν υφίσταται ουδεμία εκκρεμότητα, ενώ οι ελάχιστες που διαπιστώθηκαν στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Μεσσηνία αφορούν σε ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων.

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έχουν εκδοθεί συνολικά 2.400 εντάλματα στις 5 Π.Ε., με συνολική δαπάνη 117.873.320 ευρώ, για έργα του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ