Υλικά
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ ρίγανη
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- Λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα
- Λάδι για τηγάνισμα
- Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Παραλλαγές
- μαλακή φέτα
- Άλειμμα πραλίνας
- Σταγόνες σοκολάτας
- Μαρμελάδα
Πρώτα ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα την θέλουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε όμως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα για τις αλμυρές τηγανίτες ή αλλιώς θα μπορούσαμε να την πούμε πίτσα στο τηγάνι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το μίγμα μας.
- Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη πίτσας.
- Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
- Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
- Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας.
- Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα.
- Με ένα μικρό κου-πάτ κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα.
- Με ένα πιρούνι, περιμετρικά πατάμε καλά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
- Σε ένα αντικολλητικό καυτό τηγάνι, βάζουμε την πίτσα.
- Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια.
- Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
- Τις σερβίρουμε ζεστές και τις απολαμβάνουμε!
argiro.gr