Υλικά
- 500 γραμ. baby πατάτες με τη φλούδα
- 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
- Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
- Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
- Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
- Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου. Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
- Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.
Argiro.gr