Υλικά
Για τις φτερούγες
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- · 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- · 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- · 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- · 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- · 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- · 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- · 100 ml κρέμα γάλακτος
- · 100 γραμμάρια μέλι
- · 80 γραμμάρια σριράτσα (ή άλλη σάλτσα τσίλι)
- · 50 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
- · Χυμός από 1 lime
- · Για το σερβίρισμα
- · 2 lime
- · Κόλιανδρος φρέσκος
Εκτέλεση
- Για τις φτερούγες, λιώνουμε το Βιτάμ κλασικό και τις μαρινάρουμε με την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε ένα ταψί με το ηλιέλαιο, τοποθετούμε τις φτερούγες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 50 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και κρατάμε ζεστά.
- Για τη σάλτσα, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το Βιτάμ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την καυτερή σάλτσα, τη σόγια μαζί με το lime και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει.
- Ανακατεύουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με φύλλα κόλιανδρου και φέτες από lime.
Vitam.gr