Συνταγή για λουκουμάδες

Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο
  • 5-6  κ.σ. μέλι
  • κανέλα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και προσθέτεις σιγά-σιγά το νερό
  • Ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα, προσθέτεις το ξίδι και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Σκεπάζεις με μια πετσέτα τη λεκάνη και αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει 15 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι το κατσαρόλα το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει
  • Παίρνεις ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι και τη ρίχνεις στο λάδι
  • Ανακατεύεις με την τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να πάρουν χρυσό χρώμα
  • Αφαιρείς έναν έναν και τους τοποθετείς σε ένα πιάτο
  • Προσθέτεις κανέλα και μέλι και τους σερβίρεις ζεστούς.

Photo: iStock

T.life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ