Στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης : “Αυτή η γκρίζα κατάσταση πρέπει να διαλευκανθεί..η Περιφέρεια είναι συμβοηθός με τις διωκτικές Αρχές”

Στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας βρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ,  ο οποίος συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη της έδρας της Περιφέρειας. Η επίσκεψή του, όπως έκανε απόψε γνωστό η Περιφέρεια , αφορούσε ζητήματα στα οποία -σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία- φέρεται να υπάρχει εμπλοκή προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κορινθίας. Η υπόθεση αφορά οργάνωση που έδινε παράνομα άδειες οδήγησης (διπλώματα).

Όπως έχουμε ήδη γράψει, η οργάνωση αυτή είχε μέλη τα οποία , σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, χωρίς να τηρείται η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση, μεταξύ άλλων: “Για την υπόθεση συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος και τρεις (3) υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και επτά (7) ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί…”

Ο Περιφερειάρχης, ειδικότερα, συνοδευόταν από την γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αγγελική Πουλοπούλου και τον γενικό διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Παναγιώτη Μισθό “τον οποίον και εγκατέστησε επί τόπου προκειμένου να τακτοποιήσει τα θέματα της πιο πάνω υπηρεσίας της Π.Ε. Κορινθίας, η οποία λειτουργεί κανονικά.”, όπως αναφέρεται. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα γίνουν οι αλλαγές που πρέπει, ενώ στον κατάλληλο χρόνο θα εφαρμοστούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.

“Αυτή η γκρίζα κατάσταση πρέπει να διαλευκανθεί και μέχρι να γίνει αυτό δεν έχω να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ερωτώμενος σχετικά, προσθέτοντας ότι “η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι συμβοηθός και συμπαραστάτης, εδώ και πολύ καιρό, με τις διωκτικές αρχές προκειμένου να διαλευκάνουν τέτοιες υποθέσεις οι οποίες δεν τιμούν τον δημόσιο τομέα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ