Συστατικά
- 1/2 κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
- 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 60γρ. γιαούρτι σουρωτό
- 2 κ. σ. ξίδι balsamico
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ζωμό από τα βρασμένα παντζάρια
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Αφαιρείς τη φλούδα και τα τρίβεις στον τρίφτη
- Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνεις στην άκρη
- Κρατάς μισό ποτήρι από το ζωμό
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το γιαούρτι, το σκόρδο, το ζωμό, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Προσθέτεις αλάτι
- Βάζεις τα παντζάρια σε ένα γυάλινο μπολ ή σαλατιέρα και ρίχνεις από πάνω το dressing και το καρύδι.
Tlife.gr