Υλικά
- 125g Βιταμ soft
- · ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (περίπου 150g)
- · 1 κ.σ. Μέλι
- · 1 αυγό και 1 κρόκος
- · ½ κ.γ. Μαστίχα
- · 1 βανίλια
- · Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- · 650g αλεύρι γοχ
- · 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- · ½ κ.γ. Αλάτι
- · 1 κ.σ. Νερό
- · 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ: 1 κ.σ. Βιταμ soft σε θερμοκρασία δωματίου, ½ κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. Μέλι, 1 αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα
- Προσθέτουμε στο μπολ ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και αναδεύουμε
- Σπάμε στο γουδί ½ κ.γ. Μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με 650g αλεύρι, 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ, ½ κ.γ. Αλάτι και ανακατεύουμε
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφύξει η ζύμη μας
- Χρησιμοποιούμε ένα μικρό μπολάκι ή ποτηράκι σαν μεζούρα ζύμης για να βγούν τα κουλουράκια μας ομοιόμορφα
- Ρολάρουμε και πατάμε το κάθε ζυμαράκι και τα βάζουμε ένα-ένα στην λαμαρίνα
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη, τον κρόκο από ένα αυγό και 1 κ.σ. Νερό, τα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια μας
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
Vitam.gr