Τα επίσημα στοιχεία από το στόμα του Υπουργού αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας με τις πυρκαγιές

Συνέντευξη τύπου για τις δασικές πυρκαγιές από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας Χρήστο Ζερεφό, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Γκουντούφα, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές, είναι απελπιστικά , αφού τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, πάνω από 60 την ημέρα όπως είπε ο Υπουργός. Όπως σημείωσε πολλές από αυτές προήλθαν από ανθρώπινο χέρι, καθώς οφείλονται σε εμπρησμούς, εγκληματική αμέλεια ή πρόθεση. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για ταυτόχρονη εκδήλωση στην ίδια περιοχή σε κοντινές αποστάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαφορά με άλλες χρονιές πρόσθεσε ο Υπουργός ήταν οι καιρικές συνθήκες, στις οποίες κλήθηκε ο μηχανισμός να διαχειριστεί την κρίση. Πολιτικοί, κρατικός μηχανισμός και πολίτες πρέπει με σοβαρότητα να διαχειριστούμε τη νέα συνθήκη, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας είχε δίπλα του, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας Χρήστο Ζερεφό, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Γκουντούφα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ