Υλικά
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- · 50 γραμμάρια ζάχαρη
- · 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- · 30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- · 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το Bιτάμ να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα δύο διαφορετικά αλεύρια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη και ζυμώνουμε καλά, έτσι ώστε να ενσωματωθεί η σοκολάτα στη ζύμη.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε με ένα κουπ-πατ τη ζύμη σε σχήμα πτι-μπερ και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τη λαμαρίνα στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 160°C και, στη συνέχεια, ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα σπιτικά μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
vitam.gr