Υλικά
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- · 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- · 1/2 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομομμένος και μαϊντανός
- · 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- · 1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- · 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
- · 2 τριμμένες φρυγανιές
- · 15 φύλλα από φύλλα κρούστας
- · Αλάτι
- · Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το βάζουμε σκεπασμένο σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Μετά, το στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και συμπληρώουμε με το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνουμε μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τις φρυγανιές.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, αλείφουμε κάθε μισό με Bιτάμ Culinesse, τοποθετούμε δύο από αυτά, το ένα πάνω στο άλλο, και απλώνουμε κατά μήκος τους 2 γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε τη σπανακοτυρόπιτα σε ρολό και, μετά, την κάνουμε σαλιγκάρι, αλείφοντάς την εξωτερικά με Bιτάμ Culinesse, ώστε να μαλακώσει το φύλλο. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες.
- Τοποθετούμε τις σπανακοτυρόπιτες σε ένα ταψί, αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse, αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα Bιτάμ Culinesse και τις ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200°C περίπου.
vitam.gr