Υλικά
- 1 πρέζα αλάτι
- · 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- · 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- · 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
- · 1 αυγό
- · 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- · 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.
- Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και, μετά, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, και, μόλις απορροφηθεί, βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τις σταφίδες, καλά στραγγισμένες, και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα πλάθουμε σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψουμε τα χέρια μας με λάδι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψιά, αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο). Μετά, τα αλείφουμε με τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό, και αφήνουμε για 5 λεπτά, για να δημιουργηθεί κρούστα.
- Τέλος, ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
vitam.gr