Aλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά 
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
300 γραμμάρια τυρί μυζήθρα τριμμένη
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος
400 ml γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα 2/3 του Βιτάμ στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε, στο ίδιο μείγμα, το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ (αφού τα έχουμε κοσκινίσει), την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ομογενοποιηθούν.
Αλευρώνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.
Αλείφουμε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες με το υπόλοιπο Βιτάμ.
Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ