Brownies με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια

180 γραμμάρια Βιτάμ soft

Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι

Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι

3 αυγά

1 κρόκος αυγού

150 γραμμάρια λευκή πολύ ψιλή ζάχαρη

30 γραμμάρια σκόνη κακάο

45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας

50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση 

Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκατοστών με λαδόκολλα. Βάζουμε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ, επάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).

Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, για να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25 λεπτά. Ελέγχουμε με πιρούνι αν έχει ψηθεί. Τα brownies πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη, αλλά όχι ωμά. Aν χρειάζεται, τα ξαναβάζουμε για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί, πριν τα βγάλουμε και τα κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

vitam.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ