Τι θα χρειαστείς:
-
- 4 φέτες ψωμί Χωριανό ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ολικής Άλεσης με Σίκαλη
- 1 κρεμμύδι
- 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. αλεύρι
- 60 ml νερό
- 2 κ.σ. γλυκό κρασί ή 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
- Βούτυρο αγελαδινό
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κρασί ή το ξίδι, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί και σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Βουτυρώνουμε καλά όλες τις πλευρές του ψωμιού. Απλώνουμε το τυρί και τα κρεμμύδια.
- Κλείνουμε σε σάντουιτς και ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να λιώσει καλά το τυρί.
- Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε αμέσως!
e-fresh.gr