Marble Cake (Μαρμπλ Κέικ)

Υλικά

Για το Κέικ

  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 280 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 180 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Για το Κέικ

  1. Αφήνουμε το Βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.
  5. Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με Βιτάμ και ρίχνουμε, είτε μια-μια κουταλιές από τα δύο μείγματα ή απλώνουμε σε στρώσεις και με ένα ξυλάκι «ανακατεύουμε» επιφανειακά τα 2 μείγματα για να δώσει διάφορα σχέδια
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.
  • Αν δεν θέλουμε χυμό πορτοκάλι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με 1 κ.σ γάλα • Αντί για ξύσμα λεμόνι μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από lime ή οποιοδήποτε ξύσμα επιθυμούμε • Μπορούμε να προσθέσουμε chips σοκολάτας στο μείγμα με το κακάο.
  • vitam.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ