Spaghetti Carbonara (Σπαγγέτι Καρμπονάρα)
Υλικά
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- · 8 μέτριες φέτες πανσέτα ή μπέικον
- · 4 μέτρια αυγά
- · 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
- · 120 γραμμάρια σκληρό ή ημίσκληρο τυρί
- · 4 κουταλιές Βιτάμ Soft
- · Αλάτι
- · Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε μπόλικο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και ετοιμάζουμε το σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ψιλοκόβουμε την παντσέτα ή το μπέικον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το Βιτάμ σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το αλλαντικό, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αναμειγνύουμε με το τυρί.
- Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το νερό, στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά για μερικά λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
vitam.gr