Αναφορά για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τις τρίτεκνες οικογένειες κατέθεσε ο Βουλευτής Κ. Κόλλιας

Αναφορά κατέθεσε χθες, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής του νομού μας Κωνσταντίνος Κόλλιας, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφερόμενος “στην ανάγκη να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνες οικογένειες στο ευεργέτημα της απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης, στην περιοχή που υπηρετεί η/ο σύζυγος, για μια επιπλέον διετία, το οποίο έχει θεσπιστεί μέχρι στιγμής μόνο για τους υπαλλήλους πολυτέκνων οικογενειών (με τουλάχιστον τέσσερα, δηλαδή, προστατευόμενα τέκνα), με βάση το άρθρο 52 παρ. 2 Ν. 4954/2022.” Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Κορινθίας δήλωσε τα εξής:

«Κατέθεσα Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, θέτοντας υπόψη του ένα άκρως σπουδαίο ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, και με αφορμή σχετική επιστολή που μου κοινοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), ζήτησα να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και να εφαρμοστεί και για τις τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες ο νόμος με τον οποίο χορηγείται το δικαίωμα παράτασης, για επιπλέον μια διετία, στην απόσπαση υπαλλήλων για λόγους συνυπηρέτησης, στην περιοχή που υπηρετεί η/ο σύζυγος. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το ευεργέτημα αυτό καλύπτει σήμερα αποκλειστικά τις πολύτεκνες οικογένειες (οικογένειες, δηλαδή, με τουλάχιστον τέσσερα προστατευόμενα τέκνα).

Ωστόσο, κρίνω ότι ο προστατευτικός μανδύας τέτοιας φύσεως διατάξεων οφείλει να καλύπτει και να εφαρμόζεται ισότιμα και για τα μέλη τρίτεκνων οικογενειών, από τη στιγμή, μάλιστα, που και οι οικογένειες αυτές προφανώς δοκιμάζονται λόγω των εξίσου αυξημένων δαπανών και των μεγάλων οικονομικών βαρών για τη διαβίωσή τους. Ούτε στην περίπτωση των οικογενειών αυτών, δηλαδή, είναι εύκολα βιώσιμη η διάσπαση της οικογενειακής ενότητας και το καθεστώς εργασίας των δύο συζύγων-γονέων σε άλλες περιοχές.

Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα δίκαιο και απόλυτα βάσιμο αίτημα, το οποίο εκφράζει όλες τις τρίτεκνες οικογένειες στη χώρα μας, που ζητούν να χαίρουν της ίδιας υποστήριξης και προστασίας με τους πολυτέκνους. Γι΄ αυτό και το κράτος θα πρέπει, εν προκειμένω, να επιδείξει άμεσα την ανάλογη φροντίδα, ευαισθησία και μέριμνα, ώστε να τροποποιηθεί η επίμαχη διάταξη. Γνωρίζω ότι τα αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολλά. Θα παρακολουθώ στενά το θέμα και θα επανέλθω για κάθε εξέλιξη.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ