Υλικά
- 4 αυγά
- · 300 γραμμάρια ζάχαρη
- · 300 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (ανάλατα, σε σκόνη)
- · 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
- · 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- · 60 γραμμάρια kirsh
- · 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- · 200 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση ή 200 γραμμάρια σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
- Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ κοσκινισμένα και, στο τέλος, το kirsh, ανακατεύοντας απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε 10-12 ατομικές φόρμες και τις γεμίζουμε έως τη μέση.
- Βάζουμε από 2-3 κεράσια σε κάθε φόρμα (ή 2-3 κομμάτια σοκολάτας) και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά . (vitam.gr)
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε (Αποδοχή) ή μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε (Απόρριψη)ΑποδοχήΑπόρριψηΠολιτική Cookies