Καριόκες σπιτικές

Υλικά Συνταγής

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

2 ποτήρια καρύδια

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κουταλιά μέλι

1 βανίλια

3 κουταλιές σούπας κακάο

1 πακέτο βούτυρο

Μισό κιλό κουβερτούρα σοκολάτας

1 φλυτζανάκι σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μούλτι, βάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και τα αλέθουμε ελαφρά ώστε να γίνουν αρκετά μεγάλα κομμάτια. Προσοχή, δεν θέλουμε να γίνουν τρίμμα.

Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα τα εξής υλικά: τη ζάχαρη, τα καρύδια και τα μπισκότα, τη βανίλια, τη τριμμένη φρυγανιά, το μέλι και το κακάο. Αν σας αρέσει, προσθέστε και 1 σφηνάκι κονιάκ.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ζύμη.

Χωρίζουμε το μείγμα μας σε τρία μέρη και φτιάχνουμε τρία μπαστούνια με μέγεθος σαλαμιού.

Τυλίγουμε κάθε μπαστούνι ξεχωριστά σε μεμβράνη περιτυλίγματος και την σφίγγουμε καλά για να μην χυθεί απ’ έξω.

Ρολάρουμε κάθε μπαστούνι στη μεμβράνη τους μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το σχήμα του και να έχει το ίδιο πάχος μαζί.

Βάζουμε τα μπαστούνια στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν (μπορείτε αν θέλετε να τα βάλετε στο ψυγείο αλλά για 3-4 ώρες το λιγότερο).

Μόλις έχουν παγώσει καλά, βγάζουμε τα μπαστούνια από το ψυγείο, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τα κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. ή όσο πάχος θέλετε εσείς να έχουν οι καριόκες σας.

Γιατί θέλουμε να ειναι παγωμένο το υλικό μας; Μα, για να σταθεροποιηθεί γρήγορα η επικάλυψη στο επόμενο βήμα που θα φτιάξουμε την επικάλυψη της καριόκας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.  Ανακατεύουμε.

Βουτάμε μία μία καριόκα στην κουβερτούρα σοκολάτας και την απλώνουμε σε λαδόκολα.

Αν οι καριόκες μας ήταν αρκετά παγωμένες, τότε θα δούμε ότι η κουβερτούρα τους θα σταθεροποιηθεί αμέσως. Αν δεν πρόκειται να τυλίξετε τις καριόκες με αλουμινόχαρτο, μπορείτε να βάλετε και από ένα καρυδάκι πάνω σε κάθε μία για εφέ.

Μόλις κρυώσει η επικάλυψη, η καριόκα είναι έτοιμη.

Τοποθετούμε τις καριόκες σε μεγάλο τάπερ στο ψυγείο ή τις τυλίγουμε μία-μία σε αλουμινόχαρτο

Οι καριόκες, το αγαπημένο γλυκάκι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, είναι έτοιμες! Μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο.

Super syntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ