Κεϊκ με γιαούρτι

Συστατικά
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια του γιαουρτιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  •  250 γρ. βούτυρο
  • 3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τρόπος Μαγειρέματος
  •  Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Βουτυρώνεις τη φόρμα στη βάση και τα πλάγια και αδειάζεις το μίγμα
  • Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
  • Για να σιγουρευτείς ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι για να δεις αν μείνουν πάνω του υπολείμματα ή όχι. Αν δεν μένουν είναι έτοιμο
  • Το βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
  • Αν θέλεις μπορείς ρίξεις από πάνω ζάχαρη άχνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ