Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
500 γραμμάρια αρακάς
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 ώριμες ντομάτες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες και ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα και βάλετε ωραίο βούτυρο στο σωτάρισμα (προτιμήστε το τύπου Κερκύρας που δίνει πλούσια γεύση)! Επίσης, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο…
Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Τακτικά παίρνουμε ένα πιρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα.
Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό το κοκκινιστό μοσχαράκι με τον αρακά και καλή μας όρεξη!
supersyntages.gr