Υλικά
- 250 g Βιτάμ Βούτυρο
- · 250 g Σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- · 5 g Baking powder
- · 275 g Ζάχαρη
- · 6 μεσαία αυγά
- · 15 g Αλεύρι
- · 1 τμχ Βανιλλίνη
- · 1 πρέζα Αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, με αέρα.
- Λιώνουμε το Βιτάμ Βούτυρο με τη σοκολάτα σε bain marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων*.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα, σε ένα άλλο σκεύος, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη.
- Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, το μείγμα των αυγών-ζάχαρης, βανιλλίνης και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε ένα ταψί με βάθος περίπου 5 εκ. το και το αλοίφουμε όλο με βούτυρο. Πριν το αλευρώσουμε κόβουμε λαδόκολλα στα μέτρα της επιφάνειας του ταψιού και το τοποθετούμε στο πάτο (Πρώτα το βουτυρώνουμε και μετά βάζουμε λαδόκολλα ώστε να κολλήσει πάνω στο βούτυρο και καθώς ψήνεται να μη μπει μέσα στο μείγμα μας). Στη συνέχεια αλευρώνουμε τα πλαϊνά του ταψιού έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι και μετά το αναποδογυρίζουμε και το τινάζουμε για να φύγει όσο περισσεύει και δεν έχει κολλήσει.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί, περίπου στα 2/3 και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε ή το ξεφορμάρουμε.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ζεστό από φούρνο μικροκυμάτων είτε παγωμένο από το ψυγείο.
vitam.gr