Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 180 ml γάλα φρέσκο
- 250 γρ. μαλακή φέτα
- 1 μεγάλο αυγό
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε για το σερβίρισμα
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. ξύδι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ταυτόχρονα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας και τα αυγά για το σερβίρισμα.
Τα μελάτα αυγά
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύδι και τα αυγά, προσεκτικά για να μη σπάσουν.
- Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 6-7′, αποσύρουμε, τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό για 1′.
Τα ζυμαρικά
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, τα οποία βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά.
Η σάλτσα φέτας
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τα πιπέρια, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10’’.
- Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές, αλλαντικά, ελιές, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, προετοιμάζεις-σοτάρεις κτλ. και στο τέλος θα βάλεις το μείγμα φέτας.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα, βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
funkycook.gr