Από το Ξυλόκαστρο ξεκίνησαν σήμερα οι γευσιγνωσίες του κορινθιακού ελαιολάδου. Όσοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Arion γνώρισαν τις Κορινθιακές ποικιλίες ελαιολάδου & δοκίμασαν φυσικά αρκετά Κορινθιακά ελαιόλαδα, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ! Η σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας του Επιμελητηρίου Κορινθίας συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των τεσσάρων βασικών ποικιλιών της Κορινθίας – Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.