Μεγάλοι κεφτέδες στη σχάρα

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 κρεμμυδάκια τριμμένα στον τρίφτη

1 αβγό

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κουταλιές τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

αλάτι

λάδι

1 λεμόνι

1 κουταλιά πιπέρι ή μείγμα πιπεριών

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο μπωλ, όπου ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκορδάκι και το δυόσμο (ψιλοκομμένα), μαζί με τη γαλέτα,  το αβγό, πιπέρι και αλάτι.

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο αφράτο μείγμα.

Έπειτα σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Αν γίνεται, κάνουμε την προετοιμασία αποβραδίς ώστε να μείνει ο έτοιμος κιμάς όλο το βράδυ στο ψυγείο για να γίνει ακόμα πιο αφράτος!

Όταν έρθει η ώρα, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε όμορφους μεγάλους κεφτέδες. Τους ψήνουμε στη σχάρα πάνω από δυνατή θράκα, διαφορετικά στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν, αναποδογυρίζοντας τους όταν χρειάζεται.

Οι κεφτέδες στη σχάρα είναι έτοιμοι. Ανακατεύουμε λίγο λάδι με λεμόνι σε ένα μικρό μπωλάκι και περιχύνουμε τους κεφτέδες, μαζί με τον μαϊντανό. Καλή μας όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ