Μηλόπιτα λαχταριστή!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 5 μέτρια κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
    • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
    • Βουτυρώνει τη φόρμα ή το σκεύος
    • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά
    • Προσθέτεις το βούτυρο και ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια σου
    • Ρίχνεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
    • Χωρίζεις τη ζύμη σε τρία κομμάτια και αφήνεις το ένα στην άκρη
    • Τα υπόλοιπα δύο τα στρώνεις στο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά του μέρη
    • Βάζεις τα μήλα στο μπολ ρίχνεις από πάνω το χυμό λεμονιού
    • Τα στραγγίζεις καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη και την κανέλα
    • Τα απλώνεις πάνω από τη ζύμη που έχεις στρώσει στο ταψί
    • Τρίβεις τη ζύμη που έχεις κρατήσει στην άκρη πάνω από τα μήλα με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
    • Ψήνεις τη μηλόπιτα για μία περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Την βγάζεις από το φούρνο και όταν κρυώσει απλώνεις την άχνη

Συνταγή για τραγανή μηλόπιτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ